Toegankelijkheid

Wat moet ik doen als ik maar één e-mailadres heb in mijn huishouden?

Maakt u gebruik van de services van Uw Zorg online? Dan heeft u een account aangemaakt met uw e-mailadres. Voor Uw Zorg online heeft iedereen een uniek e-mailadres nodig voor een account.
Als u een account heeft met uw eigen e-mailadres weet u zeker dat alleen u bij uw medische gegevens kunt.
Via verschillende aanbieders maakt u eenvoudig een gratis extra e-mailadres aan. Bekijk de uitleg van de consumentenbond voor meer informatie.

U kunt ook een zogenaamd e-mail alias aanmaken. Met een alias maakt u voor een bestaand e-mailadres een extra adres aan. Hierdoor komen voor beide e-mailadressen de berichten in hetzelfde postvak binnen. Zo komt de mail voor jansen@outlook.com en jansen2@outlook.com binnen in hetzelfde postvak. Hoe u een alias aanmaakt verschilt per aanbieder. Wij hebben alvast voor Gmail en Microsoft mailadressen uitgelegd hoe u dat kunt doen. Kijk voor andere aanbieders op de website van uw e-mail aanbieder.

Ik heb een Gmail account

Heeft u een Gmail account, dan kunt u eenvoudig een + (plus) teken toevoegen voor het @ teken.

Bijvoorbeeld:
Uw e-mailadres is: jansen@gmail.com. Gebruik voor uw account in Uw Zorg online het e-mail: jansen+naam1@gmail.com of jansen+naam2@gmail.com.
U blijft alle notificaties ontvangen op het jansen@gmail.com.

Ik gebruik Microsoft e-mail

E-mailadressen van Microsoft eindigen onder andere op @outlook.com, @hotmail.com of @msn.com. Heeft u een Microsoft e-mailadres? Volg dan de volgende stappen:

  1. Log in uw e-mailprogramma in.

  2. Druk rechtsboven in uw scherm op het tandwiel (Instellingen).

  3. Zoek in het zoekveld op ‘alias’ en druk op ‘E-mailaliassen’.

  4. Druk op ‘Primaire alias beheren of kiezen’.

  5. Druk op ‘E-mailadres toevoegen’.

  6. Selecteer ‘Een nieuw e-mailadres maken en toevoegen als een alias’.

  7. Vul het e-mailadres in dat u wilt gebruiken.

  8. Druk op ‘Alias toevoegen’.

U kunt nu dit e-mailadres gebruiken voor bijvoorbeeld iemand anders binnen uw huishouden. U ontvangt alle notificaties op het primaire e-mailadres.