Toegankelijkheid

Digitale consulten leiden tot betere zorg

Digitale zorg biedt betere resultaten voor patiënten met hartfalen. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd gecoördineerd door het Amsterdam UMC, zoals besproken in een artikel van ICT & Health. Deze inzichten zijn niet alleen van belang voor patiënten en zorgverleners, maar sluiten ook aan op bredere trends in de Nederlandse zorgsector van 2025.

Hartfalen patiënt die gebruikmaakt van digitale zorg. Digitale zorg biedt betere resultaten voor patiënten met hartfalen.

Onderzoek naar digitale zorg

In een studie, gecoördineerd door het Amsterdam UMC, zijn 150 hartfalenpatiënten in vijf ziekenhuizen onderzocht. De groep die digitale consulten kreeg, paste sneller hun medicatie aan dan de groep met traditionele zorg. Dit laat zien dat digitale toepassingen de gezondheidszorg kunnen verbeteren.

ICT als standaard in de zorg

Digitale consulten gebruiken ICT om thuismetingen te verwerken en zorgverleners te voorzien van duidelijke richtlijnen. Hierdoor kunnen behandelingen beter worden afgestemd op internationale standaarden, wat de kwaliteit en efficiëntie verhoogt.

Positieve resultaten

Na 12 weken had 28% van de digitale consultgroep de optimale medicijncombinatie, vergeleken met 7% in de traditionele groep. Deze resultaten, behaald in meerdere ziekenhuizen, tonen aan dat digitale zorg breed toepasbaar is.

Patiënttevredenheid blijft hoog

Patiënttevredenheid en kwaliteit van leven bleven gelijk bij beide zorgvormen. Dit bewijst dat technologie kan worden geïntegreerd zonder in te leveren op patiëntervaring.

Uw Zorg Online: uw partner in digitale transformatie

Uw Zorg Online ondersteunt deze ontwikkelingen met producten en diensten die digitale consulten en persoonlijke gezondheidsomgevingen stimuleren. Zo draagt u bij aan efficiënte en effectieve zorg voor uw patiënten.

Wilt u weten hoe Uw Zorg Online u kan helpen bij de implementatie van digitale zorgoplossingen? Ontdek onze producten en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om samen de gezondheidszorg te verbeteren.

Andere interessante artikelen: