Corona en uw webagenda

Corona en uw webagenda

Praktijken hebben soms de mogelijkheid voor online afspraken dicht staan om het risico van corona in de praktijk te beperken. Dit leidt tot extra telefonische belasting. Wilt u uw webagenda (weer) openstellen om uw bereikbaarheid verbeteren? Lees hier handige tips hoe u dit met de coronavragenlijst veilig kunt doen. De coronavragenlijst komt vanaf deze week beschikbaar in uw portaal.

  • Wijs op het coronaprotocol in uw praktijk door de standaard tekst in uw agenda aan te passen.
  • Neem in de tekst een link op naar de Thuisarts coronavragen-test. Deze test wordt -als extra button-  vanaf week 35 in uw portaal en app gefaseerd beschikbaar gemaakt. Download hier de instructie en advies van het NHG om als tekst te plaatsen.
  • Afhankelijk van het advies kan een patiënt een afspraak boeken, een bericht sturen via het portaal of de praktijk bellen.
  • Bij een afspraak, kunt u de patiënt vlak ervoor met een bericht via uw portaal nogmaals op het coronaprotocol wijzen.
  • Door beeldbelafspraken toe te voegen aan uw agenda biedt u patiënten -bij coronaklachten- een alternatieve afspraak mogelijkheid. Vanaf oktober kunt u dit actief als afspraak-type aanbieden aan uw patiënt.

We werken, samen met uw HIS-leverancier, aan de mogelijkheid om separaat blokken in uw agenda (en HIS) te tonen voor telefonische en andere typen afspraken.