Online dossierinzage een feit!

Online dossierinzage een feit!

De eerste huisartspraktijken bieden via het Uw Zorg online platform inzage in het dossier. Hiermee krijgen patiënten inzage in hun medische gegevens volgens de eisen van het OPEN-programma en de wet die elektronische inzage verplicht.

Directeur Gideon Kreytz: “Het was nog best een uitdaging om dit nu op tijd voor elkaar te krijgen. Corona was wel een extra motivatie om voor miljoenen Nederlanders online toegang tot hun medisch gegevens bij de huisarts snel te regelen. De volgende stap is om als Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) via Uw Zorg online de gegevensuitwisseling via MedMij aan te bieden. Samen met de huisarts bieden we patiënten dan zicht op hun dossier, zoals dat ook bij andere zorgaanbieders bekend is.”

Pharmeon activeert deze nieuwe functie in fases voor alle huisartsen die werken met Uw Zorg online en gebruik maken van de huisartsinformatiesystemen van Promedico, CGM, DXC Technology en OmniHis. Bij de ontwikkeling is expliciet rekening gehouden met goede toegankelijkheid voor mensen met beperkingen. Dit doen we in samenwerking met de stichting Pharos.